woensdag, 26. februari 2014 - 15:55 Update: 03-07-2014 0:41

Nederlandse Bonnie & Clyde opgepakt in Duits hotel

foto van polizei | fbf
Foto: fbf archief

De voortvluchtige Antonio Marcos van der P. en Enise M. B. zijn woensdagmiddag rond 15.00 uur in Duitsland in de plaats Schwerte door de politie aangehouden in een hotel.

De Duitse politie kwam hen op het spoor na een tip. Tijdens de aanhouding is geen geweld gebruikt, de politie heeft een vuurwapen aangetroffen.

Woensdagochtend werd de blauwe Honda CRV, die door het gezochte gevaarlijke Nederlandse duo als laatste is gebruikt als vluchtauto, bij Münster in Duitsland door de politie aangetroffen. De auto stond op een parkeerplaats bij recreatiegebied Aasee. 

Gijzeling gezin
Het duo maakte afgelopen maandag maandagavond 24 februari de blauwe Honda CRV afhandig van een gezin in Enschede. Het stel gijzelde het gezin met kinderen aan de Arendsweg in Enschede. Uiteindelijk moest de vader met hen mee in de auto van het gezin.

Ahaus
In het Duitse Ahaus werd de vader van het gezin door de twee uit de auto gezet.

Nachtelijke zoektocht Groningen
De politie had afgelopen nacht met arrestatieteams en een politiehelikopter in de provincie Groningen gezocht naar het gangsterduo dit naar aanleiding van een tip.

Opsporing verzocht
Er kwamen dinsdagavond na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht 35 tips binnen. Het criminele duo werd gezocht voor een reeks van gewelddadige incidenten. Ze worden onder meer verdacht van overvallen, gijzeling en ontvoering. Ook hebben ze een man neergeschoten die de twee betrapte bij het inbreken in caravans in Enschede. Het stel stond ook op de Nationale Opsporingslijst en op Interpol.

Familie
Familieleden van het gangsterduo deden een dringend beroep op hen om zich aan te geven, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De vader van Antonio Marcos van der P. zei eerder in de krant: 'Het is een drama. Wat ons kind gedaan heeft is niet goed te praten, maar hij blijft wel onze zoon. We kunnen alleen maar hopen dat hij snel wordt gepakt, om nieuwe slachtoffers te voorkomen en niet in nóg grotere moeilijkheden te komen.'

De ouders van de uit Brazilië geadopteerde Antonio zitten op advies van de politie ondergedoken op een geheim adres. Ook de 49-jarige oom van Enise hoopte dat zijn nichtje snel werd aangehouden 'voordat er nog meer wonden worden geslagen.'