maandag, 21. juli 2014 - 8:36 Update: 21-07-2014 16:07

Nederlandse Forensische experts bij wagons met lichamen

vliegramp, rampgebied
Foto: Still Youtube
Donetsk

Maandagochtend zijn drie Nederlandse specialisten in Torez aangekomen.

12.00 uur

De gekoelde treinstellen op het station van Torez zullen vandaag nog vertrekken. Die toezegging heeft de leider van het Nederlandse forensische team gekregen. Onder toeziend oog van het team werden de wagons verzegeld. Dat meldt de Europese organisatie OVSE, die op het treinstation is.

10.45 uur

Drie leden van het Landelijk Team Forensische Opsporing zijn gearriveerd in Torez, waar de stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de vliegramp liggen in koelwagons. Dat zei premier Rutte maandag tijdens een briefing aan de Tweede Kamer. 

10.00 uur

In de Oost-Oekraïense stad Donetsk, waar vanochtend drie Nederlandse leden van het identificatieteam zijn aangekomen, zijn luide explosies gehoord.

Donetsk is de hoofstad van de regio die weer in handen was van het Oekraïense leger. De nieuwe president Petro Porosjenko had eerder aangekondigd de stad weer te zullen heroveren. Volgens diverse media zou deze herovering vanochtend zijn begonnen. De rampplek ligt op zo’n 50 kilometer oostelijker van Donetsk.

08.00 uur

Inmiddels is er in Torez ook een tweede trein met koelwagons aangekomen voor slachtoffers van de ramp. De eerste trein met talloze lichamen staat nog altijd stil.

22.00 uur

Zondagavond heeft Poetin in een nieuw telefoongesprek met premier Rutte alle medewerking toegezegd om de slachtoffers zosnel mogelijk naar Nederland te krijgen.