zondag, 19. oktober 2014 - 21:41 Update: 20-10-2014 8:46

Nederlandse nabestaande vlucht MH17 ging naar rampgebied op zoek naar sporen van nichtje

Nederlandse nabestaande vlucht MH17 ging zelf zoeken op rampplek in Oekraïne

Robby Oehlers, die zijn nichtje Daisy verloor bij de ramp met vlucht MH17, is zelf naar het rampgebied in Oost-Oekraïne gereisd. Hij wilde er zelf heen om naar sporen van zijn nichtje, die nog steeds niet is geïdentificeerd, en haar vriend op zoek te gaan. Dit meldt Nieuwsuur zondag.

Het nichtje van Oehlers ging op 17 juli samen met haar vriend Bryce Frederiksz op vakantie en zat aan boord van het neergeschoten toestel van Malaysia Airlines. Nu, ruim drie maanden na de ramp, is er van Daisy nog geen enkel spoor. Van Bryce is alleen een voet gevonden. De familie is boos en gefrustreerd dat het allemaal zo lang duurt.

Robby Oehlers, vond dat er iets moest gebeuren en legde contact met de rebellen in Donetsk. Die bleken wel open te staan voor het verzoek van Oehlers en beloofden hem te zullen helpen in Oekraïne.  Tegen het advies van de Nederlandse overheid in stapte Oehlers, samen met een cameraploeg van de NOS, afgelopen vrijdag op het vliegtuig naar Oekraïne. 

Rampplek

In het verslag dat de NOS maakte voor Nieuwsuur is te zien dat Oehlers op de rampplek zegt te begrijpen dat er is gezegd dat het daar gevaarlijk is. ‘Ze hebben gezegd dat het gevaarlijk was. Dat is het ook echt!’, zegt Oehlers terwijl er hoorbaar op de achtergrond raketinslagen klinken en er rookwolken in de verte zijn te zien. Ook geeft Oehlers aan dat het gebied dat moet worden doorzocht door de repatriëringmissie te groot is, ‘er is geen beginnen aan’, aldus Oehlers. 

Lees alles over:
Categorie: