woensdag, 24. december 2014 - 13:51 Update: 24-12-2014 17:49

Nederlandse pedo door Filipijnen uitgeleverd aan Nederland

Op Filippijnen opgepakte Nederlandse pedoseksueel terug in Nederlandse cel
Foto: EHF
Arnhem

De 46-jarige voortvluchtige Nederlandse pedoseksueel, die door de lokale politie van de Filipijnen was opgepakt vanwege een strafzaak tegen hem vanwege nieuw seksueel misbruik, is dinsdag uitgeleverd aan Nederland. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

De man is dinsdag opgehaald door de Koninklijke Marechaussee en direct na aankomst in Nederland ingesloten. Hij moet in Nederland nog een gevangenisstraf van 603 dagen uitzitten vanwege het seksueel misbruiken van kinderen. In 2008 legde de rechtbank Arnhem hem de gevangenisstraf op.

Hij ging daartegen in beroep, maar trok dat later weer in. Een voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf moest alsnog worden uitgevoerd, omdat de veroordeelde zich niet hield aan de voorschriften van de reclassering.

Om zijn gevangenisstraf te ontlopen vluchtte de man in 2009 naar de Filipijnen. Een strafzaak tegen hem vanwege nieuw seksueel misbruik strandde vorige week toen duidelijk werd dat het vermeende slachtoffer zijn verklaring niet bij de rechtbank wilde bevestigen.