zondag, 1. juni 2014 - 9:42 Update: 03-07-2014 0:35

Nederlandse toerist rijdt 3 Nieuw-Zeelanders dood

Foto van stopbord

Zaterdagmiddag heeft een Nederlandse toerist in Nieuw-Zeeland een aanrijding veroorzaakt waarbij drie doden zijn gevallen. Dit melden diverse Nieuw-Zeelandse media.

De 52-jarige Nederlander zou een stopbord hebben genegeerd en vervolgens een auto met vier inzittenden hebben geramd. Hierin bevonden zich een vader en moeder met hun 12-jarige dochter en haar 12-jarige vriendinnetje.

Alleen de vader overleefde de aanrijding en raakte zwaargewond. Zijn 49-jarige vrouw en 12-jarige dochtertje en het 12-jarige vriendinnetje kwamen om door de crash. De 52-jarige Nederlander zelf raakte lichtgewond.

Agenten getuige ongeval
Het ongeval gebeurde vlak bij de plaats Rakaia op het Zuidereiland. Politieagenten die in een patrouillewagen langs de kant van de weg stonden zagen het ongeluk gebeuren. Volgens de agenten werd het stopbord door de Nederlander genegeerd en had de dramatische aanrijding dus kunnen worden voorkomen.

De Nederlander, die op vakantie was in Nieuw-Zeeland, moet dinsdag voorkomen bij de rechtbank. Hem wordt roekeloos rijden ten laste gelegd met de dood tot gevolg.