dinsdag, 21. januari 2014 - 9:13 Update: 03-07-2014 0:44

Negen aanhoudingen in hennepkwekerij Meppel

Foto van hennepplant | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Meppel

De politie heeft maandagmiddag rond 14.00 uur in een bedrijfspand aan de Kromme Elleboog een zeven inwoners van Leeuwarden (28, 29, 31, 36, 37, 42, 46) aangehouden. Daarnaast werden nog een 50-jarige inwoner van Sneek en een 23-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden.

Alle negen mannen worden verdacht van het vervaardigen- en handel in en van hennep. Agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor toen zij een auto bij het bedrijfspand zagen wegrijden. Nadat zij het kenteken ter controle hadden opgevraagd bij de Meldkamer van de politie Noord- Nederland bleek, dat de kentekenhouder nog boetes open had staan. Toen zij de bestuurder, de 28-jarige inwoner van Leeuwarden aanspraken, roken zij een sterke hennepgeur.

Direct werd een onderzoek in het pand ingesteld. Daar werden de acht verdachten aangetroffen waarna zij werden aangehouden. Ook werden in verschillende ruimten ongeveer 900 hennepplanten en tientallen kilo’s gedroogde hennep aangetroffen. De elektriciteit bleek ook illegaal te zijn afgetapt. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek zijn ingesloten. De hennep en de apparatuur en auto werden in beslag genomen. Tegen alle verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Provincie:
Tag(s):