zondag, 28. september 2014 - 9:21 Update: 28-09-2014 20:57

Negen verdachten aangehouden na schietpartij in woonwijk De Meern

Negen aanhoudingen bij schietpartij
Foto: Archief EHF
De Meern

De politie heeft zaterdagavond rond 23.30 uur negen verdachten aangehouden op de Rotte en de Lochemseberg nadat er werd gemeld dat er was geschoten op straat. Vijf verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, het incident blijkt zich in de relationele sfeer af te spelen.

Die avond belde een bewoner van de Lochemseberg dat hij tijdens het uitlaten van zijn hond op straat beschoten was. Het slachtoffer raakte niet gewond en wist zich uit de voeten te maken en zijn woning in te vluchten.

Gealarmeerde politieagenten troffen tijdens het aanrijden op de Rotte twee voertuigen aan met personen erin die vermoedelijk met het schietincident te maken hadden. Door middel van een zogeheten uitpraatprocedure wisten de agenten de inzittenden aan te houden. Ook op de Lochemseberg werden personen in een derde voertuig aangehouden.

In de loop van de nacht werd na onderzoek duidelijk dat het slachtoffer zich onder de aangehouden verdachten bevond. Hij en een viertal andere aangehouden personen werden daarna in vrijheid gesteld. Op dit moment zitten er nog vier verdachten vast. In de nacht werd er door specialisten van Forensische Opsporing een sporenonderzoek op de twee locaties uitgevoerd. Rechercheurs hebben het schietincident in behandeling en onderzoeken de toedracht en de individuele betrokkenheid van de aangehouden verdachten.De 

Provincie:
Blik op 112: