zondag, 14. december 2014 - 17:32 Update: 14-12-2014 20:20

Nieuwe NS-dienstregeling zorgt voor meer treinen

Vanaf zondag doordeweeks elk half uur standaard een trein
Foto: Archief EHF
Utrecht

Vandaag, zondag 14 december, is de nieuwe NS-dienstregeling voor 2015 ingegaan. Dit meldt de NS zondag.

Dit nieuwe ‘spoorboekje’ heeft voor de reiziger een aantal verbeteringen in petto. Zo gaat NS meer treinen rijden, wat blijkt uit de nieuwe minimumstandaard. Hierdoor krijgt doordeweeks elk station (in elke richting) overdag minstens één keer per half uur een trein. Verder rijden de treinen in het weekend later door en gaan de nachttreinen naar Schiphol weer elke nacht rijden.

Door het invoeren van de minimumstandaard gaan op vier NS-trajecten meer Sprinters rijden: Arnhem-Ede/Wageningen, Breda–Dordrecht, Roosendaal–Dordrecht en Heerlen-Sittard. Alléén nog op deze vier trajecten kan het momenteel nog voorkomen dat een reiziger in de daluren maar één keer per uur de trein kan pakken. 

,,Wij vinden dat onze reizigers er op moeten kunnen rekenen dat zij overdag binnen een half uur een trein hebben, schetst Timo Huges, president-directeur NS. ,,Daarmee weten reizigers beter waar ze aan toe zijn en geef je ze als het ware steeds meer het stuur van hun eigen treinreis in handen. Vandaar deze minimumstandaard. Overigens rijden wij op de meeste trajecten al veel meer treinen per uur.’’

Provincie:
Tag(s):