zondag, 9. februari 2014 - 10:59 Update: 03-07-2014 0:42

Nieuwe stakingen bij Floraholland

Foto van FloraHolland Aalsmeer | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De vakbonden berichten op hun websites dat op zondag 9 februari vanaf 16.00 uur opnieuw een stakingsactie wordt gehouden in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Dit meldt FloraHolland zondag en dit wordt door beide bonden bevestigd tegenover BlikopNieuws.nl.

FloraHolland heeft de vakbonden vrijdagavond formeel uitgenodigd om het overleg over het Sociaal Plan op maandag 10 februari te hervatten om tot wederzijds aanvaardbare afspraken te komen. FloraHolland heeft daarvoor concrete voorstellen gedaan.

Nieuwe staking 'onverantwoord'
FloraHolland noemt het ‘onverantwoord’ dat de bonden nu nogmaals tot een staking oproepen. ‘Acties die de dagelijkse processen wederom onder druk zetten, zijn onacceptabel. Dergelijke acties schaden het belang van kwekers en klanten en medewerkers die hun best voor kwekers en kopers willen doen’, aldus FloraHolland.

In de brief die FloraHolland vrijdag aan Celil Coban van FNV Bondgenoten en Kitty Huntjens van CNV Dienstenbond heeft gestuurd doet FloraHolland een aantal concrete voorstellen voor verbeteringen van het huidige sociaal plan. FloraHolland nodigt de bonden uit op basis van deze voorstellen maandag 10 februari aan tafel te komen.

De verbeteringen zijn opgesteld op basis van de suggesties en zorgen die zijn geuit door onze medewerkers en komen tegemoet aan de belangrijkste inhoudelijke eisen van de bonden.

Het betreft onder meer verbeteringen in de financiële gevolgen bij uitdiensttreding en de individuele gevolgen van eventuele standplaatswijzigingen.

FloraHolland vertrouwt er op dat met deze verbeteringen aan de onderhandelingstafel met de vakbonden een gezamenlijke oplossing wordt gevonden.