vrijdag, 17. oktober 2014 - 17:34 Update: 17-10-2014 17:44

Nieuwe technologiën onder één dak bij Meander Medisch Centrum

Nieuwe technologiën onder één dak bij Meander Medisch Centrum
Foto: Meander Medisch Centrum
Amersfoort

Meander Medisch Centrum heeft donderdag in het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort een Innovation Center geopend. ‘Door het bijeenbrengen van technologieleiders en sponsors Cisco, Citrix, Intel en NetApp met de medische wereld wil Meander voorop lopen op het gebied van zorg en ICT’, meldt het Meander Medisch Centrum.

Meander is daardoor betrokken bij innovatieve ontwikkelingen en kan zo de technologie van vandaag en morgen toepasbaar maken in de zorg. Meander Innovation Center biedt ICT- en zorgprofessionals een inspirerende plek om ideeën op te doen. 

Zij kunnen zich hier verdiepen in concrete innovaties in de gezondheidszorg die met behulp van informatietechnologie mogelijk zijn. Cisco, Citrix, Intel en NetApp zullen ronde-tafelsessies, seminars, workshops organiseren voor Meander Medisch Centrum en andere (inter)nationale zorgorganisaties.

‘Het Innovation Center is van belang om direct betrokken te blijven bij  technologische ontwikkelingen en wat deze voor onze patiënten kunnen betekenen’, aldus Vincent van Luling, manager Informatisering & Automatisering in Meander Medisch Centrum. ‘Dit houdt onze huidige ICT-infrastructuur vitaal en zo zijn we continu voorbereid op de toekomst. Door elkaars technische mogelijkheden te zien en te delen kunnen we innovaties stimuleren.’

Categorie:
Tag(s):