maandag, 20. oktober 2014 - 12:29 Update: 20-10-2014 12:56

Nieuwe voorlichtingsfilm zinloos geweld 'Uit Het Oog Maar Niet Uit Het Hart' op de montagetafel

Nieuwe voorlichtingsfilm zinloos geweld
Foto: fbf
Nieuwe voorlichtingsfilm zinloos geweld
Foto: fbf
Nieuwe voorlichtingsfilm zinloos geweld
Foto: fbf
Nieuwe voorlichtingsfilm zinloos geweld
Foto: fbf
Mijdrecht

Afgelopen weekend stond Mijdrecht in het teken van filmopnames voor de nieuwe voorlichtingsfilm 'Uit Het Oog Maar Niet Uit Het Hart'. De film is gericht op zinloos geweld en zal in samenwerking met Stichting Zinloos Geweld verder tot stand worden gebracht.

De film gaat over een jong verliefd stel Jelle en Nina die op een zaterdagavond samen op de fiets onderweg zijn om een bioscoop aan te doen. Onderweg krijgt het stel het aan de stok met een groep hangjongeren. Het conflict loopt zo hoog op dat het meisje uiteindelijk wordt neergestoken en bloedend met haar vriend op een donkere landweg achterblijft in afwachting op een ambulance.

De voorlichtingsfilm is bedacht en uitgewerkt door het Uithoornse productiebedrijf Take One NL Productions. Het gaat om een jong bedrijf van Jesse Bleekemolen (16), Stijn van Dongen (15). De film, die nu op de montagetafel ligt, zal op maandag 24 november in première gaan in het Crown Theater in Aalsmeer.

De film zal in lespakketten naar scholen door heel Nederland worden verstuurd en zal ook op andere kanalen zoals YouTube te zien zijn.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):