dinsdag, 27. mei 2014 - 15:53 Update: 03-07-2014 0:35

NL-Alert al 30 keer ingezet

Screenshot van NL-Alert | NL-Alert
Foto: NL-Alert
Den Haag

Sinds de introductie is NL-Alert al 30 keer ingezet, onder andere bij grote branden, noodweer en het onschadelijk maken van een opgegraven bom.Dit meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdagmiddag.

Controlebericht
Aanstaande maandag, 2 juni 2014, zendt de overheid 's middags rond 12.00 een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. 'Door dit bericht kan men nagaan of de mobiele telefoon goed is ingesteld. Er wordt duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven doen', aldus het ministerie.

NL-alert bij een noodsituatie
Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter worden geïnformeerd. 

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet u dit zelf doen. Op www.nl-alert.nl staan de instructies om mobiele telefoons in te stellen. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.

Categorie: