maandag, 2. juni 2014 - 12:10 Update: 03-07-2014 0:35

NL noodalarm opnieuw landelijk getest

Foto van noodoproep | fbf
Foto: fbf
Den Haag

NL-Alert, het waarschuwingssysteem bij noodsituaties, is maandag door de overheid getest. Voor zover nu bekend is de test vlekkeloos verlopen.

Iedereen met een geschikte mobiele telefoon ontving om 12.00 uur de 'Noodoproep'. Tijdens de vorige test bleken veel mobiele telefoons nog niet klaar voor het ontvangen van de serviceberichten, nu zouden het merendeel van de telefoons het goed moeten doen.

Wanneer noodalarm

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter worden geïnformeerd. Sinds de introductie is NL-Alert al 30 keer ingezet, onder andere bij grote branden, noodweer en het onschadelijk maken van een opgegraven bom.

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet u dit zelf doen. Op www.nl-alert.nlstaan de instructies om mobiele telefoons in te stellen. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):