donderdag, 10. april 2014 - 18:03 Update: 03-07-2014 0:38

NN verlaat schoen in Amsterdam en gaat naar Den Haag

Foto van hoofdkantoor ING Amsterdam | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam/Den Haag

In het tweede kwartaal van 2015 zal NN Group, voorheen ING Verzekeringen, zijn hoofdkantoor verplaatsen naar 'De Haagse Poort' in Den Haag. Dit heeft Nationale Nederlanden (NN) donderdag laten weten.

Met dit besluit wil NN haar hoofdkantoor functies dichter bij de bedrijfsactiviteiten brengen, om hiermee de efficiency te verbeteren en verder te besparen op de huisvestingskosten. De Nederlandse verzekerings-en investment management activiteiten (Nationale-Nederlanden en ING Investment Management) zijn reeds gevestigd in hetzelfde gebouw in Den Haag.

De medewerkers van het hoofdkantoor aan de Amstelveenseweg in Amsterdam zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2015 werken in kantorencomplex De Haagse Poort in Den Haag. Door de hoofdkantoorfunctie dichterbij de business te brengen worden efficiencyvoordelen gerealiseerd, dit levert ook een besparing op in huisvestingskosten. In Den Haag worden daarnaast meer mogelijkheden geboden voor het Nieuwe Werken.

Dit zijn de belangrijkste criteria voor het besluit om voor Den Haag te kiezen als hoofdkantoorlocatie. Naast Den Haag heeft NN Group in Nederland onder meer ook kantoorlocaties in Rotterdam (Delftse Poort) en Ede (Veluwe Poort). NN behoudt het eigendom van het Amsterdamse gebouw. ING House wordt een pand met meerdere huurders.