vrijdag, 19. december 2014 - 13:11 Update: 19-12-2014 15:36

NOC*NSF:100 miljoen euro realistisch voor organisatie European Games 2019 in Nederland

Haalbaarheidsonderzoek NOC*NSF voor European Games 2019 in Nederland
Foto: Archief EHF
Arnhem

Er komt een serieus onderzoek naar de haalbaarheid om de European Games 2019 in Nederland te organiseren. Dit meldt de overkoepelende sportorganisatie NOC*NSF vrijdagmiddag.

In 2015 vindt dit vierjaarlijkse evenement voor de eerste keer plaats in Baku, Azerbeidjzan. Het NOC*NSF-besluit is kenbaar gemaakt aan het bestuur van het EOC (European Olympic Committees) tijdens verkennende besprekingen op 17 en 18 december 2014 in Amsterdam. Het EOC-bestuur reageerde enthousiast op de door NOC*NSF gepresenteerde aanpak. 

Bij het onderzoek zal NOC*NSF het ministerie van VWS, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en alle geïnteresseerde steden, gemeenten, provincies en andere partijen in Nederland betrekken. De mogelijkheid om de European Games over een groot deel van Nederland heen te organiseren en vooral van bestaande accommodaties gebruik te maken, maakt nadrukkelijk deel uit van de aanpak van NOC*NSF. Na de eerste verkenning met het EOC acht NOC*NSF een bedrag van honderd miljoen realistisch voor het organiseren van de European Games in Nederland. 

Categorie:
Provincie: