maandag, 20. oktober 2014 - 11:21

Nog 14 gestolen vogels Avifauna teruggevonden

Nog 14 gestolen vogels Avifauna teruggevonden
Alphen aan den Rijn

De recherche in Alphen aan den Rijn heeft in een schuur in Den Bosch 14 van de 36 gestolen vogels uit Avifauna teruggevonden. Sommige vogels verkeerden in een zorgwekkende toestand, één van de vogels was inmiddels overleden.

Onbekenden braken tussen maandag 15 september 18.00 uur en dinsdag 16 september 07.10 uur in bij Vogelpark Avifauna aan de Hoorn. Eenmaal in het park werden ook vogelkooien opengebroken en 36 zeldzame vogels gestolen, waaronder toekans, diverse soorten neushoornvogels, kaketoes, kraagpapegaaien, koningsglansspreeuwen en Dumont Beo’s. Alle vogels zijn voorzien van een chip en een ring om hun poot. De dieven zijn vermoedelijk enkele uren bezig geweest.

Teruggevonden
De recherche startte direct een onderzoek, waarbij zij nauw samenwerkt met het team Natuur van de Nederlandse Voedsel- en Waren Authoriteit (Ministerie van Economische Zaken). Terwijl het onderzoek in volle gang was, werden eind september in Nijmegen al een Reuzentoerako en een geelwangneushoornvogel teruggevonden. De zeldzame Reuzentoerako heeft het niet overleefd. In Den Bosch werd een tok aangetroffen in een achtertuin en overgebracht naar Avifauna.

Schuur

Het onderzoek leidde naar de schuur in Den Bosch, waar de recherche op vrijdag 10 oktober een zoeking deed. Daar troffen zij 14 van de gestolen vogels aan, waarvan een aantal in zeer slechte conditie waren en één overleden bleek te zijn. Zij zijn direct overgebracht naar Avifauna.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):