zaterdag, 2. augustus 2014 - 23:06 Update: 04-08-2014 9:02

Nog twee aanhoudingen in zaak dodelijke aanvaring Vinkeveense Plassen

Gewonden bij aanvaring 2 speedboten op Vinkeveense Plassen
Foto: Archief EHF
Vinkeveen

De politie heeft zondag opnieuw aanhoudingen gedaan na de aanvaring tussen twee boten zaterdagavond op de Vinkeveense plassen waarbij twee mannen om het leven kwamen. Volgens de politie gaat het om een 30-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Amstelveen.

In de nacht van zaterdag op zondag werden al twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke aanvaring. De vijf verdachten zullen worden gehoord over hun rol bij het incident.. 

 

Rond 22.45 uur kwamen de beide boten door nog onbekende oorzaak met elkaar in aanraking. Twee personen konden zonder verwondingen uit het water worden gehaald. De overige twee opvarenden overleefden de klap niet. 

Na de aanvaring is de andere boot op de vlucht geslagen. De politie heeft met een helikopter de omgeving afgezocht om de boot te traceren. Tevens werd er een burgenetalarm afgegeven met een omschrijving van de boot. 

Uiteindelijk troffen agenten de boot met schade aan in de omgeving van een woning in Vinkeveen waar de boot aangemeerd was. In de woning hielden zij twee mannen en een vrouw aan. De drie worden onder andere verdacht van dood door schuld en het verlaten van een plaats van een ongeval. De drie, die niet gewond waren, zijn meegenomen naar het politiebureau. Onderzoek moet uitwijzen wie welke rol heeft gehad.

Provincie:
Blik op 112: