zaterdag, 22. maart 2014 - 20:35 Update: 03-07-2014 0:39

Noodverordening rond woning Bandidos-leider

foto van motorclub | fbf
Foto: Archief foto ter illustratie

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft besloten om de woning van Bandidos-leider Harrie Ramakers de komende drie maanden te sluiten.

Noodverordening
Tevens wordt tijdens die periode de omgeving intensief door de politie in de gaten gehouden. Ook geldt er rond ee woning een noodverordening. Dit heeft de burgemeester zaterdagmiddag laten weten, zo meldt de Limburgse omoep L1.

Afgelopen nacht werd rond 00.15 uur opnieuw een explosie tot ontploffing gebracht bij het huis van Bandidos-voorman Harrie Ramakers in Nieuwstadt (L). Hierdoor sneuvelden ruiten van de woning aan Aan de LInde waar Ramakers woont. Ook raakten auto's beschadigd. Er raakte niemand gewond.

Afgelopen week vond er een vergelijkbaar incident plaats. Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren sprak over een aanslag. Hij twitterde vannacht dat het om dezelfde woning gaat als vorige week. Hessels liet weten dat de omwonenden erg geschrokken zijn van de knal. Hessels op Twitter; 'Weer ter plaatse na nieuwe aanslag op zelfde woning in Nieuwstadt. Grote zorgen bij omwonenden. Zelfde geldt voor mij.....'

Recentelijk is Ramakers overgestapt van motorclub No Surrender naar rivaal Bandidos. De Bandidos-afdeling is de eerste in Nederland. De rivaliserende motorclub Hells Angels heeft grote moeite met die afdeling.

Afgelopen woensdag zette de politie nog de ME in, omdat een grote groep Hells Angels naar Sittard was gekomen. De Hells Angels mengden zich onder het publiek van de drukbezochte Sint Joepmarkt. Er werd rekening  gehouden met de mogelijkheid dat zij uit waren op een confrontatie met leden van de Bandidos, zo schrijft de NOS.

De politie is zaterdagmorgen bij een woning Aan de Linde een onderzoek gestart naar de explosie.