maandag, 31. maart 2014 - 9:27 Update: 03-07-2014 0:39

Noodweer-uitspraak Deurne OM niet voorbarig

Hoofdofficier Bart Nieuwenhuizen heeft maandagochtend in het Radio 1 Journaal gezegd dat het volgens hem niet voorbarig was te zeggen dat het bij de fatale overval op juwelier Goldies lijkt te gaan om noodweer.

Bart Nieuwenhuizen in het interview met het NOS Radio 1 Journaal: 'Ik heb meermalen gezegd, het onderzoek is nog lang niet afgerond. Wij hebben zelf nog vele vragen, maar nu lijkt het op zelfverdediging en om die reden vinden wij dat het echtpaar naar huis mag...' Bart Nieuwenhuizen verder: 'We hebben gezegd dat het lijkt op zelfverdediging, maar dat de zaak nog niet klaar is. Ik heb uitgelegd waarom we het echtpaar naar huis hebben gestuurd, maar ik heb ook gezegd dat die mensen wel verdachten blijven.'

Nieuwenhuizen stelt in het Radio 1 Journaal dat hij zaterdag op de persconferentie over de zaak 'wel zeventien keer heeft gezegd dat het om een voorlopig oordeel gaat en dat het lijkt op zelfverdediging van het juweliersechtpaar'. Mensen die het OM bekritiseren hebben volgens hem de dossiers niet gelezen: 'Ze menen dat het vastligt, maar het ligt niet vast', aldus Nieuwenhuizen.

Vrijdag probeerden twee mannen juwelier Goldies in Deurne te overvallen. De twee overvallers werden doodgeschoten. Justitie is nog druk met het onderzoek. Zo is het niet duidelijk wie er heeft geschoten en met welk wapen. Een van de dode overvallers is een 20-jarige Marokkaans-Nederlandse man uit Eindhoven. Hij was bekend bij de politie.

 

 

Provincie:
Tag(s):