vrijdag, 26. december 2014 - 16:26 Update: 27-12-2014 12:03

NS rijdt vanwege sneeuwval met aangepaste dienstregeling

Zaterdag gladheid en de helft minder treinen door verwachte sneeuwval
Foto: EHF
Zwanenburg

Het verkeer in het midden en zuiden van Nederland dient zaterdag rekening te houden met sneeuwval. ‘Het KNMI en Meteo Group verwachten de eerste sneeuwval al in de nacht van vrijdag op zaterdag, in het noorden van het land blijft het vrijwel droog’, meldt de VID vrijdag.

Tot 10 centimeter sneeuw

Bij de eerste neerslag in de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het nog om natte sneeuw maar met het dalen van de temperatuur kan er echter ook sneeuw blijven liggen. Meteo Group verwacht in het midden van het land een sneeuwtapijt van mogelijk 3 tot 6 centimeter en in het zuiden kan zelfs 5 tot 10 centimeter vallen. Het KNMI heeft het over 'enkele centimeters' in het midden en zuiden en lokaal meer dan 10 centimeter in het zuidoosten van het land. 

Verkeershinder 

De sneeuwval leidt tot onvermijdelijke hinder voor het verkeer al zal het op de weg een stuk minder druk zijn vanwege de kerstvakantie en het feit dat het een zaterdag is. Desondanks moeten automobilisten vooral in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en de drie zuidelijke provincies rekening houden met vertraging door glibberige wegen. 

NS zet helft van de treinen in 

De NS heeft de dienstregeling preventief aangepast. De helft van de treinen op de drukke trajecten wordt zaterdag geschrapt. 

Provincie:
Tag(s):