woensdag, 25. juni 2014 - 8:01 Update: 03-07-2014 0:34

Nu ook bevestiging over DNA Kris Kremers, familie zet onderzoek voort

Foto van Kris Kremers en Lisanne Vroon | Archief FBF.nl

Er is nu ook duidelijkheid gekomen omtrent het lot van Kris Kremers.

Een deel van de botresten die vorige week in Panama zijn gevonden, is van de vermiste Amersfoortse. Dat is uit DNA-onderzoek gebleken, zo heeft de familie van Kris Kremers bevestigd. Dit melden verschillenden media woensdag. Daarmee hebben de families van de Lisanne Vroon en Kris Kremers na bijna drie maanden in onzekerheid te hebben geleefd, eindelijk duidelijkheid gekregen. De twee jonge vrouwen zijn in de jungle om het leven gekomen. Maar hoe de vrouwen zijn omgekomen, moet nog worden onderzocht. Daarover bestaat nog veel onduidelijkheid. Wel is het opmerkelijk dat hun resten zijn gevonden in een onherbergzaam gebied op ongeveer acht uur lopen van de plek waar ze voor het laatst zijn gezien.

'Zwarte bladzijde' en veel vragen voor familie

Voor beide families blijven er nog veel vragen over. UIt het gevonden materiaal kan nog niet worden vastgesteld wanneer de meisjes zijn overleden en hoe dat gebeurd kan zijn. Eerder liet het Openbaar Ministerie al weten dat er net zo lang zal worden doorgezocht tot de doodsoorzaak van de vrouw is achterhaald.  De nabestaanden laten in een verklaring weten: 'Het is een hele zwarte bladzijde waarbij bovendien nog vele vragen het noodlot van Kris en Lisanne overschaduwen. Er rest de familie slechts een manier om antwoorden te vinden en dat is doorgaan met zoeken'.

Verder  vragen de families in de verklaring nogmaals om rust.  De shock rondom de ontwikkelingen is groot en de families willen het nieuws nu in alle rust kunnen verwerken, laten ze weten.

De beide meisjes waren sinds 1 april vermist. Ze waren voor het laatst gezien in de Panamese plaats Boquete. Daar zouden ze zijn begonnen aan een wandeltocht door de jungle.

 

Categorie: