vrijdag, 26. september 2014 - 13:16 Update: 26-09-2014 13:28

NZA-directeur stapt op na kritisch rapport

NZA-directeur stapt op na kritisch rapport
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Mindert Mulder, directeur Cure bij NZa stapt op. Dit meldt de NZa vrijdag.

Mulder, die zijn vertrek in overleg met Maarten Ruys heeft besloten, werkt sinds 2006 bij de NZa, vanaf eind 2008 als directeur Cure. Hij heeft de afgelopen jaren leiding gegeven aan de werkzaamheden van de NZa bij de vernieuwing in de curatieve zorg. Dat gaat om de bekostiging van medisch specialistische zorg, de GGZ en de eerste lijn.

Rapport commissie Borstlap
​De NZa werkt momenteel aan verbeteringen naar aanleiding van het tragische overlijden van Arthur Gotlieb en het daarop volgende rapport van de commissie Borstlap naar het intern functioneren van de NZa. De commissie schrijft de geconstateerde tekortkomingen niet toe aan een persoon of enkele personen, maar constateert onder meer dat er verbeteringen nodig zijn voor een betere balans tussen product- en mensgericht management.

Er ligt nu een opdracht voor de gehele NZa. Maarten Ruys en Mindert Mulder zijn in dit licht tot de conclusie gekomen dat het passend is om de leiding van de directie Cure te vernieuwen. Deze vernieuwing biedt optimale ruimte voor de gewenste veranderingen.

Mulder ndert gaat zich de komende tijd oriënteren op een nieuwe functie elders; de NZa zal hem hierin ondersteunen. Hij vertrekt per direct als directeur. Rik Lagerwaard, directeur Care bij de NZa, zal zijn taken de komende tijd waarnemen.

Categorie:
Provincie: