maandag, 24. maart 2014 - 8:32 Update: 03-07-2014 0:39

Ochtenspits valt ondanks NSS-top erg mee

Foto van schematische weergave regio Den Haag | TU Delft
Foto: TU Delft

De maandagochtendspits lijkt ondanks, of misschien wel dankzij de NSS-top mee te vallen.

Tot maandagochtend 08.00 uur is de spits rustiger dan anders en de ANWB meldt dat het met de files tot nu toe reuze meevalt. Om 07.30 uur stond er in totaal slechts 20 km file, terwijl  er normaliter op dat tijdstip ruim 80 km file staat. Vooral in de Randstad is er weinig drukte op de weg.

Door de NSS-top zijn veel wegen afgesloten. De voornaamste afsluiting is die van de A44 en de N44. Deze wegen zijn in de richting van Den Haag helemaal dicht. De ANWB had rekening gehouden met een zware spits vanwege de afsluiting van de wegen voor het vervoer van de staatshoofden en regeringsleiders naar de NSS-top in Den Haag. De files vallen mee mee omdat veel mensen vrij genomen hebben, thuis werken of op een andere manier naar hun werk gaan.

De Nederlandse Spoorwegen laten weten dat het ook op het spoor rond 8 uur erg rustig was. De NS zet in het westen extra lange treinen in om de toeloop van uitgeweken automobilisten te kunnen opvangen. De NS meldt dat er voor acht uur nog niet veel extra passagiers waren.

Op verkeersplaza.nk kunt u zien op welke er files staan.

Provincie:
Tag(s):