donderdag, 27. maart 2014 - 15:54 Update: 03-07-2014 0:39

OM eist in hoger beroep 30 jaar cel voor moord in Kootstertille en Harkema

OM eist in hoger beroep 30 jaar cel voor moord in Kootstertille en Harkema
Foto: Archief FBF.nl
OM eist in hoger beroep 30 jaar cel voor moord in Kootstertille en Harkema
Foto: Archief FBF.nl
Harkema

De advocaat-generaal (OM) in Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 30 jaar geëist tegen een nu 49-jarige man. De man wordt ervan verdacht dat hij op 2 februari 2008 in Harkema heeft geprobeerd om zijn ex-vrouw en een man van het leven te beroven en dat hij op diezelfde dag in Kootstertille een vrouw om het leven heeft gebracht.

In de visie van het Openbaar Ministerie is de verdachte op 2 februari 2008, gewapend met een pistool en een voorhamer, naar de woning in Harkema gegaan waar zijn ex-vrouw verbleef. Hij is vervolgens de woning binnengedrongen en heeft daar meerdere malen geschoten op zijn ex-vrouw en een andere man. De man raakte ernstig gewond door een schot in zijn hoofd. Nadat de verdachte de woning in Harkema had verlaten, is hij naar de woning van het derde slachtoffer gegaan in Kootstertille. Ook daar is de verdachte de woning binnengedrongen. Hij trof het slachtoffer aan terwijl zij probeerde te vluchten via het dakraam. De verdachte schoot meerdere malen op de vrouw die op dat moment in de dakgoot stond. Zij kwam hierbij om het leven. Het Openbaar Ministerie is van mening dat relatieproblemen de aanleiding waren voor de verdachte om tot deze feiten te komen.

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot 24 jaar cel, bij een eis van de officier van justitie van 30 jaar. Zowel het Openbaar Ministerie als de verdachte stelden hoger beroep in tegen de uitspraak. Het hoger beroep van het Openbaar Ministerie richt zich tegen de hoogte van de opgelegde straf.