donderdag, 6. maart 2014 - 20:04 Update: 03-07-2014 0:41

OM eist in hoger beroep 4 jaar celstraf voor verkrachting van 2 vrouwen

Archief EHF
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De advocaat-generaal (OM) in Amsterdam heeft vandaag in hoger beroep 4 jaar celstraf geëist tegen een nu 28-jarige man uit Amsterdam die verdacht wordt van verkrachting van een vrouw op 9 mei 2012 in Amsterdam en van een andere vrouw op 22 mei 2012, ook in Amsterdam.

De eerste verkrachting op 9 mei 2012 betrof een geestelijk beperkt meisje. Verdachte zou met haar hebben gedanst en daarna met haar naar zijn huis zijn gegaan. In een schuurtje bij de woning zou hij haar hebben verkracht. De andere verkrachting betrof een 20 jaar oudere vrouw die hij in een bar zou hebben ontmoet. Hij bood haar aan haar met de auto naar huis te brengen en zou haar in de auto hebben verkracht. De slachtoffers kenden elkaar niet.

Het OM vindt dat de geëiste celstraf recht doet aan de ernst van de feiten. "Van zedenfeiten is bekend dat ze een zeer grote impact hebben op slachtoffers. Gevoelens van angst, onveiligheid maar ook regelmatig schaamte, wisselen elkaar af. Het door deze verdachte gebruikte geweld is buitensporig geweest. Verdachte heeft geen enkel berouw getoond of zelfs maar verantwoording afgelegd. Zijn gedrag getuigt van gebrek aan respect en door zijn handelen heeft hij een ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van de slachtoffers. Ze kampen nog dagelijks met de gevolgen. Een onvoorwaardelijke celstraf van aanzienlijke duur is passend en geboden", aldus de advocaat-generaal op de zitting.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot 4 jaar cel. De verdachte stelde hoger beroep in.