dinsdag, 18. februari 2014 - 19:06 Update: 03-07-2014 0:42

OM eist vijf jaar voor verkrachting 11-jarig meisje

Foto van officier en rechter rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Assen

Dinsdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen de 41-jarige man, die ervan wordt verdacht zijn destijds minderjarige 11-jarige stiefdochter te hebben verkracht. Dit meldt het OM dinsdag.

Zwanger
Uit dit seksueel misbruik is een zoon geboren. Het seksueel misbruik zou zich meerdere malen hebben voorgedaan in de periode 1 maart 2000 tot 31 december 2001. Het slachtoffer was 10 jaar toen het misbruik begon.

Begin augustus 2002 werd haar zoon Rick geboren. De moeder van het meisje deed na de ontdekking van de zwangerschap aangifte bij de politie. De verdachte bevond zich toen al in Thailand en is tot aan zijn aanhouding in 2012 niet meer in Nederland geweest. De verdachte stond internationaal gesignaleerd.

John van den Heuvel
Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Thailand. Misdaadverslaggever John van den Heuvel spoorde de man in Thailand op. De Thaise politie heeft hem aangehouden als illegaal waarna de Thaise autoriteiten de beslissing hebben genomen om hem uit te zetten naar Nederland.

DNA
Na zijn aanhouding in Nederland is DNA-verwantschapsonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht. Dit onderzoek heeft aangetoond dat de verdachte als vader van het kind kan worden aangewezen.

De rechtbank doet op 4 maart uitspraak.

Provincie: