maandag, 1. december 2014 - 9:21 Update: 01-12-2014 16:59

OM gaat voormalig topman Rochdale ook vervolgen voor meineed

VROM was op de hoogte wangedrag directeur Rochdale
Amsterdam

Hubert Möllenkamp , de voormalig topman van woningcorporatie Rochdale, zal door het Openbaar Ministerie (OM) ook worden vervolgd voor het plegen van meineed.

​Het OM verdenkt Möllenkamp er van op 6 juni van dit jaar, ten overstaan van de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties, te hebben gelogen toen hij onder ede werd verhoord. Möllenkamp gaf tijdens dat getuigenverhoor op de vraag of hij ooit geld of gunsten heeft aangenomen voor eigen voordeel als antwoord:'nooit'. Over de steekpenningen zei hij ook nog: 'Ze zijn me nog nooit aangeboden en ik heb ze nog nooit gevraagd'.

Van de misdragingen en belangenverstrengeling van de toenmalige topman van de Amsterdamse wooncorporatie Rochdale Hubert Möllenkamp, was de opsporingsdienst VROM-IOD al zeven jaar op de hoogte. Volgens De Telegraaf werd er niet ingegrepen. De krant baseert dit op vertrouwelijke dossier van de opsporingsdienst. Hierin staat dat men in 2007 al wist van onzakelijke deals tussen Möllenkamp en vastgoedbedrijf Nawon.

Arie van Erkel, eigenaar van het vastgoedbedrijf, Möllenkamp en nog twee andere verdachten zullen zich woensdag moeten verantwoorden voor onder andere omkoping, het aannemen van steekpenningen en meineed.