vrijdag, 17. oktober 2014 - 11:27 Update: 17-10-2014 11:27

OM in hoger beroep tegen vonnis zware mishandeling Winterswijk

OM in hoger beroep tegen vonnis zware mishandeling Winterswijk
Foto: SXC
Winterswijk

Het Openbaar Ministerie heeft hoger beroep aangetekend tegen een vonnis van de rechtbank Gelderland. De rechtbank veroordeelde op 6 oktober j.l. een 36-jarige man tot een gevangenisstraf van vier jaar onvoorwaardelijk voor een zware mishandeling in Winterswijk.

De man viel op 22 april 2014 in Winterswijk een 66-jarige vrouw aan, in de nabijheid van haar woning. De vrouw werd naar de grond gewerkt en meerdere keren met de vuist in haar gezicht geslagen.

Op de zitting van 22 september eiste de officier van justitie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden tegen de verdachte. De officier van justitie heeft bij het bepalen van de strafmaat aansluiting gezocht bij de richtlijnen voor zware mishandeling.

Uit het vonnis blijkt dat de rechtbank het delict weliswaar kwalificeert als een zware mishandeling, maar bij de strafmaat aansluiting heeft gezocht bij de straffen die worden opgelegd voor een woningoverval.

Dit verschil in inzicht over de strafmaat en de onderliggende richtlijnen is voor het OM reden om het Gerechtshof in hoger beroep om een oordeel te vragen.