donderdag, 3. juli 2014 - 15:48 Update: 03-07-2014 18:35

OM legt verkrachting en doodslag ten laste in zaak Nicole van den Hurk

Nicole van den Hurk, OM, rechtbank
Foto: SXC
Den Bosch

De officier van justitie maakt donderdag bekend dat de inmiddels 47-jarige verdachte in de zaak Nicole van den Hurk ‘verkrachting' en ‘doodslag' ten laste wordt gelegd. Deze twee feiten vormen de definitieve tenlastelegging.

Regiezitting
Tijdens de vandaag gehouden regiezitting is door de officier van justitie aangegeven dat, volgens het Openbaar Ministerie, de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan de verkrachting en de doodslag van Nicole van den Hurk.

De rechter bepaalt uiteindelijk, na een inhoudelijke behandeling van de zaak, of de verdachte daadwerkelijk schuldig is aan de genoemde feiten en daarvoor moet worden gestraft.

Verzoek opheffing voorlopige hechtenis
De advocaat van de verdachte heeft tijdens de regiezitting de rechtbank verzocht de voorlopige hechtenis van de verdachte op te heffen en als alternatief de geschorste TBS-maatregel te doen herleven.

Het Openbaar Ministerie heeft zich verzet tegen een opheffing van de voorlopige hechtenis en plaatsing in een TBS-kliniek. Zij is van mening dat nog sprake is van recidivegevaar. Het Openbaar Ministerie heeft hierbij onder meer gewezen op de beslissing van het gerechtshof Arnhem van 5 juni jongstleden, om de TBS met dwangverpleging met 1 jaar te verlengen.

Zitting
De eerstvolgende zitting zal wederom een pro formazitting zijn, maar een zittingsdatum is nog niet bekend.