donderdag, 8. mei 2014 - 14:24 Update: 03-07-2014 0:36

OM:Juwelier Deurne geen verdachte meer

Deurne

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag bekendgemaakt dat de man van het juweliersechtpaar geen verdachte meer is van de dubbele doodslag te Deurne.

Op 28 maart jongstleden werd het juweliersechtpaar in hun zaak overvallen, waarbij schoten zijn gelost. Twee mannen kwamen hierbij om het leven.

Onderzoek
De nader onderzochte camerabeelden, in combinatie met de andere (forensische) onderzoeksresultaten, hebben geen enkele aanwijzing opgeleverd dat de mannelijke juwelier heeft geschoten.
Naar aanleiding van deze onderzoeksresultaten heeft het OM besloten deze man niet te vervolgen voor de dubbele doodslag.

De verdenking van een dubbele doodslag is een zware verdenking. De man is niet alleen verdachte, maar ook slachtoffer in deze zaak. Daarom heeft het OM na zorgvuldig onderzoek besloten deze beslissing zo snel mogelijk aan de direct betrokkenen en hun raadslieden mede te delen.

Voortzetting onderzoek
De beslissing ten aanzien van de vervolging van de vrouw zal worden genomen als het onderzoek volledig is afgerond.

Over de vervolging ten aanzien van de man voor verboden wapenbezit zal op basis van het eind proces-verbaal een beslissing worden genomen.

In belang van het onderzoek worden geen verdere mededelingen over de inhoud van de zaak gedaan.

Provincie: