zondag, 13. juli 2014 - 22:22 Update: 14-07-2014 8:19

Onbekende racefietser die verdacht wordt van mishandeling heeft zich gemeld

racefiets, aanhouding, verhoor, mishandeling, drie, personen, verwondingen, ziekenhuis
Foto: Archief EHF
Zeijen

De onbekende racefietser die werd gezocht heeft zich zondagmiddag gemeld bij de politie.

De man werd gezocht in verband met een mishandeling zaterdagmiddag.

De 59-jarige man uit klein dorp in de gemeente Noordenveld meldde zich zondagmiddag bij de politie. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Drie personen mishandeld door racefietser

Zaterdagmiddag zijn  op de Oude Norgerweg een onbekende racefietser drie personen mishandeld. Een 31-jarige vrouw uit Zaandam reed zaterdagmiddag rond 16.00 uur samen met een 58-jarige man uit Norg en een 55-jarige vrouw uit Norg in haar personenauto over de Oude Norgerweg in de richting van Norg. Op een gegeven moment kwam uit de tegenovergestelde richting een onbekende racefietser aangereden. Volgens de inzittenden van de auto weken zij uit voor de racefietser, maar de racefietser deed dat niet. Een botsing tegen de linker buitenspiegel was het gevolg.

De racefietser stopte, maar wilde daarna ook weer doorfietsen. De 31-jarige vrouw en de 58-jarige man waren uitgestapt en liepen naar de racefietser toe. De onbekende man schopte vervolgens meerdere malen tegen de auto. Hierop probeerde de 58-jarige man de racefietser te stoppen. De racefietser ging vervolgens door het lint en de 58-jarige man werd door hem mishandeld. De 31-jarige vrouw werd vervolgens ook mishandeld. De 55-jarige vrouw moest het vervolgens ook ontgelden en zij werd ook mishandeld.

De racefietser ging er vervolgens in de richting van Zeijen vandoor. De 31-jarige vrouw reed nog in haar auto achter de racefietser aan, maar verloor de racefietser vervolgens uit het oog. Gealarmeerde agenten hebben in de omgeving gezocht naar de racefietser, maar van hem ontbrak ieder spoor. Het drietal werd naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. De man liep door de mishandeling onder ander letsel op aan zijn gezicht. De 31-jarige vrouw had verschillende kneuzingen en de 55-jarige vrouw had ook gezichtletsel opgelopen. In het ziekenhuis werd het drietal onderzocht en behandeld voor hun verwondingen.