maandag, 20. oktober 2014 - 19:58 Update: 20-10-2014 21:29

Onderzeeër in Zweedse wateren niet van Nederland

onderzeeër
Foto: Min. Defensie
Stockholm

In de Zweedse wateren is het Zweedse defensie apparaat met man en macht op zoek naar een onbekende 'buitenlandse onderwateroperatie'. Mogelijk gaat het om een Russische onderzeeër, dit meldden Zweedse media.

Diezelfde media speculeerde eerder dat het mogelijk ook om de Nederlandse onderzeeër de Bruinvis zou kunnen gaan, maar de Nederlandse Marine heeft deze berichten tegengesproken.

Al dagen lang zoekt Zweden in de wateren bij Stockholm naar het onbekende vaartuig dat door verschillende ooggetuigen is waargenomen. Zondag gaf het Zweedse ministerie van Defensie een foto vrij waarop vage contouren van een onderzeeër te zien zouden zijn.

Vandaag is door de marine ten zuiden van de hoofdstad opnieuw tevergeefs gezocht.

 

Volgens de Zweedse krant Svenska Dagbladet zou er een Russische onderzeeër in de problemen zijn geraakt. Er zou vorige week radiocommunicatie in het Russisch zijn opgevangen, waaruit blijkt dat de boot in nood was. De Zweedse kustwacht zette daarop een grootscheepse zoekactie op touw. Rusland heeft laten weten dat er geen Russische duikboten in problemen zijn geweest.

Tag(s):