donderdag, 30. januari 2014 - 11:54 Update: 03-07-2014 0:43

Onderzoek fraude persoonsgebonden budgetten

Foto van bejaarde in verzorgingstehuis | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Maastricht

Een eerste onderzoek van de administratie van een bedrijf dat persoonsgebonden budgetten beheert, heeft aangetoond dat dit bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan grootschalige financiële fraude.

In een onderzoek naar fraude met persoonsgebonden budgetten nam de politie op woensdag 22 januari de administratie van het bedrijf in de zorgverlening en enkele voertuigen in beslag. Het betreffende bedrijf in Maastricht kwam in beeld na aangiftes bij de politie en meldingen bij Misdaad Anoniem, en bij het Ministerie van Sociale Zaken en Welzijn.

Na langdurig vooronderzoek zijn vorige week de woonadressen van de directeuren van het bedrijf doorzocht in Maastricht, Heerlen en in België. Tijdens het onderzoek in de woningen werden enkele auto's in beslag genomen. Ook werd de administratie van het bedrijf voor nader onderzoek meegenomen.

De verdachten in deze zaak zullen zich op termijn bij politie en justitie moeten verantwoorden. Het bedrijf en haar directeuren worden onder meer verdacht van valsheid in geschriften, oplichting en witwassen. Afgelopen jaar kwam het frauderen met persoonsgebonden budgetten (PGB's) al herhaaldelijk in het nieuws.

Provincie:
Blik op 112: