vrijdag, 7. februari 2014 - 19:48 Update: 03-07-2014 0:43

Onderzoek op Haagse Hogeschool naar mogelijke examenfraude

Foto van studenten | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Haagse Hogeschool heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijke tentamenfraude bij de academie ICT&Media. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door recherchebureau Hoffman.

Verklaring Haagse Hogeschool
In de verklaring stelt De Haagse: ‘Dit signaal was nieuw voor ons. Wij hebben inmiddels een onafhankelijk onderzoeksbureau de opdracht gegeven een grondig onderzoek naar de vermeende tentamenfraude uit te voeren.’

In het verleden is er op de Haagse Hogeschool streng opgetreden tegen dergelijke fraude. Volgens de hogeschool om zo de waarde van de behaalde diploma’s en de reputatie te waarborgen. 'Als het onderzoek daar aanleiding toe geeft zullen we dat nu weer doen',  aldus de woordvoerder van de Haagse Hogeschool.

Hoop op loos alarm
De Haagse Studentenvakbond hoopt dat het loos alarm is. 'Het zou betreurenswaardig zijn als dergelijke incidenten de goede reputatie van de Haagse Hogeschool schade toebrengen', zegt Jemal Mohamed, voorzitter van de Haagse Studentenvakbond.

De studentenvakbond is tevreden over de serieuze houding van de hogeschool met betrekking tot dit nieuws. ‘Het belangrijkste is dat studenten op de Haagse Hogeschool niet de dupe worden van mogelijke tentamenfraude. De Haagse Studentenbond roept het College van Bestuur op om maatregelen te nemen om de waarde van de diploma’s van studenten te waarborgen’, aldus Mohamed.