woensdag, 9. april 2014 - 8:50 Update: 03-07-2014 0:38

Onderzoek wangedrag agenten aan de vooravond van de NSS-top

Foto van agent | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Er komt een onderzoek naar het gedrag van agenten die aan de vooravond van de Nucleair Security Summit (NSS) in Den Haag in een hotel in Wassenaar sliepen.

De andere hotelgasten hadden last van lawaai dat tot diep in de nacht voortduurde. Dit melden verschillende media woensdag.

De Nationale Politie die het onderzoek doet, laat weten dat zo'n 10 tot 15 agenten bij de incidenten betrokken waren, zoals onbehoorlijk gedrag en alcoholgebruik. Het is nog onduidelik of dat alcoholgebruik het functioneren van de agenten tijdens de top heeft beínvloed. De agenten werkten in ploegendienst en het is dus mogelijk dat ze niet de volgende ochtend vroeg al aan de slag moesten.

Het Noordhollands Dagblad schrijft dat klagen over het gedrag van de agenten niets uithaalde. Volgens de krant neemt de poliite waarschijnlijk disciplinaire maatregelen tegen de agenten. Dat kan een berisping zijn of in het uiterste geval ontslag. Een woordvoerder van de Nationale Politie in de krant: 'Dit is gedrag dat niet bij het politieambt hoort.' De gasten die hadden geklaagd zouden wel uitgebreide excuses hebben gekregen van het hotel, maar niet van de politie.

De tweedaagse NSS-top begon op maandag 24 maart. Kort daarna werd bekend dat Amerikaanse beveiligingsagenten op de zaterdag voor de top dronken naar hun hotel in Noordwijk waren teruggekeerd. Zij zijn de volgende dag naar huis gestuurd.

 

Provincie: