vrijdag, 15. augustus 2014 - 11:29 Update: 15-08-2014 12:19

Ongeveer 10 procent exporteurs direct geraakt door Russische boycot

Ongeveer 10 procent exporteurs direct geraakt door Russische boycot
Foto: Archief FBF.nl

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de Russische boycot van onder meer zuivel, groente en vlees de meeste Nederlandse exporteurs 'nauwelijks' raakt.

Van de 4000 bedrijven die goederen exporteren naar Rusland worden ongeveer 20 tot 25 exporteurs hard geraakt door de boycot. Het gaat dan om bedrijven die meer dan de helft van hun omzet in Rusland verdienen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Verder hebben nog zo'n 350 andere exportbedrijven ook last van de Russische maatregelen, zij het in veel mindere mate, zo meldt de NOS. Het gaat dan om bedrijven die naast goederen die nu verboden zijn, ook veel andere producten naar Rusland vervoeren, naar andere landen exporteren of die maar een deel van hun omzet uit export halen.

De andere 3500 exporteurs met banden met Rusland worden niet getroffen door de sancties. Zij vervoeren producten die niet onder de boycot vallen.

Bedrijven die direct getroffen worden door de boycot zijn vooral bedrijven die actief zijn in de groothandel en de voedingsmiddelenindustrie.

Categorie:
Tag(s):