maandag, 10. maart 2014 - 16:06 Update: 03-07-2014 0:40

Ongeveer 40 hectare getroffen door grote brand Drunense duinen

Foto van heidebrand brandweerwagens | BON
Foto: Bon
Drunen

Maandagmiddag brak even voor 15.00 uur een grote brand uit bij de Loonse en Drunense Duinen.Dit meldt de gemeente Heusden maandag.

Laatste update 19.15 uur: 
De brand in de Loonse en Drunense duinen is zo goed als uit. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven, maar blijft nog wel aanwezig voor nablussen. Volgens eerste schattingen is zo'n 30 tot 40 hectaren getroffen. Wat de daadwerkelijke omvang van de brand is, zal dinsdag pas duidelijk worden.

In de Loonse en Drunense duinen stond maandagmiddag één à twee hectare in brand. De brand, die met veel rookwolken gepaard ging, trok van noord naar zuid. De brandweer bestreed de brand van twee kanten. Op Kanaalweg Torenstraat stonden brandweerploegen en op de Melkdijk in Waalwijk ook. 

De brandweer waarschuwde om uit de buurt van de brand te blijven en de wegen vrij te houden voor bluswagens. Vanwege de harde wind werd het vuur snel aangewakkerd en verplaatste de brand zich snel. De brandweer verwacht de hele avond en nacht nodig te hebben voor het nablussen.

Camerabeelden politieheli
De politie verzorgde vanuit de lucht met een helikopter actuele beelden om de verspreiding van de brand op de voet te kunnen volgen.