dinsdag, 23. december 2014 - 10:43

Ongewenste ‘kerstsneeuw’ op strand van Egmond aan Zee

Ongewenste ‘kerstsneeuw’ op strand van Egmond aan Zee
Foto: Archief OM
Egmond aan Zee

Op het strand van Egmond aan Zee zijn het afgelopen weekend voor Kerst tientallen pakketten cocaïne, ook wel sneeuw genoemd, aangespoeld.

Zaterdagmorgen vroeg trof de douane tijdens een surveillance langs de kust een zwarte sporttas aan met cocaïne. De drugs waren in 25 pakketjes verpakt.

Een zoektocht langs de vloedlijn op het strand, waarbij Douane, FIOD, de Koninklijke Marechaussee, Kustwacht en politie waren betrokken, leverde dit weekend nog een sporttas met drugs en zes losse pakketten cocaïne op. De drugs zijn positief getest op cocaïne.

Vermoedelijk zijn de sporttassen met cocaïne overboord gezet vanaf een schip en aangespoeld op de kust. Onder leiding van het Landelijk Parket van hetOpenbaar Ministerie wordt door de FIOD onderzoek gedaan naar de ongewenste ‘kerstsneeuw’.

De in totaal 64 pakketten cocaïne hebben een groothandelswaarde van ruim twee miljoen euro. Mocht iemand onverhoopt nog een drugspakket op het strand aantreffen, dan wordt de vinder opgeroepen dit onmiddellijk bij de politie te melden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):