donderdag, 11. december 2014 - 18:48 Update: 11-12-2014 19:30

Onno Hoes doet aangifte tegen PowNews en tegen ´toyboy´ Robbie

Onno Hoes doet aangifte tegen PowNews en tegen toyboy Robbie
Foto: Gemeente Maastricht
Maastricht

Burgemeester Onno Hoes heeft aangifte gedaan tegen PowNews wegens smaad en laster. Ook tegen de 20-jarige Robbie Hasselt is aangifte gedaan.

Hoes deed tegen beide partijen ook aangifte wegens het stiekem maken en uitzenden van opnames. Dit heeft de advocaat van Hoes, Stefan Kalff, donderdag aan de NOS laten weten. Kalff in de media: 'Er is duidelijk een grens overschreden. Dit lag voor de hand.'

De 20-jarige Hasselt maakte zonder dat Hoes het wist opnames van Hoes tijdens de twee afspraken. Ze hadden elkaar via social media leren kennen. Tijdens het eten maakte Hoes seksuele toespelingen. De beelden van de geheime opnames werden door PowNews online gezet. De burgemeester stuurde ook delen van zijn ambtelijke agenda naar Hasselt. Die publiceerde dit op zijn weblog tesamen met privéberichten die hij met Hoes had uitgewisseld.

Dat PowNews de opnames uitzond, was voor de 53-jarige burgemeester reden om op te stappen. Er was commotie ontstaan over de beelden van zijn afspraakjes en ook over het uitlekken van privé- en ambtelijke gegevens. Volgens Burgemeester Hoes worstelt Maastricht met de publicaties en dat kan hij de stad niet aandoen.

Hoes blijft tot er een nieuwe burgemeester is. De procedure voor de opvolger van Onno Hoes is gisteren gestart. Verwacht wordt dat de nieuwe burgemeester van Maastricht nog vóór de zomervakantie in functie is.

Categorie:
Tag(s):