donderdag, 6. februari 2014 - 23:25 Update: 03-07-2014 0:43

Onscherp Ajax boekt nipte zege op FC Groningen

Foto van speler Ajax | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) Ajax heeft de 22e speelronde afgesloten met een overwinning.

Makkelijk ging het echter niet. Kansen kreeg het genoeg, maar de Amsterdammers verzuimden deze te benutten. Uiteindelijk bleven de drie punten toch in de hoofdstad, aangezien Ajax met 2-1 won van FC Groningen.

Een welkome overwinning, aangezien ook de concurrentie punten wist te pakken. Door de driepunter staan de mannen van trainer Frank de Boer op de eerste plaats, vier punten los van FC Twente. Maar de Tukkers hebben nog een duel tegoed (wedstrijd tegen FC Groningen werd afgelast, red.).

Ajax was dominant, maar een strafschop moest ervoor zorgen dat de score open werd gebroken. Eric Botteghin maakte een lichte overtreding op Bojan, maar voor scheidsrechter Serdar Gözübüyük reden genoeg om naar de stip te wijzen. Lasse Schone schoot vanaf elf meter raak. De Amsterdammers gingen op zoek naar de tweede treffer, maar de lat voorkwam dit op een kopbal van Klaassen. Vlak voor rust was het FC Groningen dat verrassend op gelijke hoogte kwam door een bekeken schot van Filip Kostic.

De gelijkmaker gaf Groningen vleugels, maar de lat (Chery en Zivkovic) voorkwam een voorsprong voor de bezoekers. Op de valreep bleven de punten in Amsterdam, want het was Kolbeinn Sigthorsson die raak kopte.

Categorie:
Tag(s):