maandag, 3. november 2014 - 21:54 Update: 03-11-2014 23:12

Onschuldige pizzabezorger uit Rucphen weggezet als pooier

Onschuldige pizzabezorger weggezet als pooier
Foto: Archief FBF
Amsterdam/Breda

Het televisieprogramma Undercover in Nederland heeft een man uit Rucphen behoorlijk in de verlegenheid gebracht door hem onterecht af te spiegelen als pooier.

In de uitzending van 26 oktober jl. liet het SBS programma van Alberto Stegeman zien hoe een 16 jarig meisje in Breda als prostituee werkte.

Te zien was hoe het minderjarige meisje op het transferium aan de Ettensebaan in een auto stapte om haar werk te doen. Een man uit Ruchphen, die werkte in een pizzeria in het dorp Sint Willibrord, werd onterecht als haar pooier in beeld gebracht. Het tv-programma laat in een rectificatie weten dat zij de verkeerde man hebben aangewezen. "We betreuren dit ten zeerste."

Undercover in Nederland laat verder weten dat eerder wel de juiste gegevens van zowel het minderjarige meisje als de vermoedelijke pooier aan de politie is overhandigd waarna het minderjarige meisje in veiligheid is gebracht en de vermoedelijke pooier werd aangehouden. Hij moet in januari voorkomen en wordt verdacht van mensenhandel.

Provincie: