maandag, 1. september 2014 - 11:52 Update: 01-09-2014 22:29

Ontvoerde Tilburger bevrijd door arrestatieteam

Arrestatieteam beëindigt dagenlange ontvoering van Tilburger
Foto: Archief FBF
Tilburg

Zondagmiddag heeft een arrestatieteam van de politie bij Beerta succesvol een einde gemaakt aan een ontvoering. 'Het slachtoffer bleef daarbij ongedeerd en er werden drie verdachten gearresteerd', meldt de politie maandag.

Rechercheteam
Donderdagavond 28 augustus 2014 kreeg de politie informatie over de ontvoering van een 51–jarige man uit Tilburg. Al snel bleek dat het om een uiterst serieuze zaak ging, waarbij losgeld geëist werd voor de vrijlating van het slachtoffer. Er werd een grootschalige recherche operatie gestart onder leiding van een Officier van Justitie van het arrondissement Zeeland - West-Brabant. Vanwege de veiligheid van het slachtoffer werd dit onderzoek in alle stilte uitgevoerd. Het spoor leidde naar het Noord-Oost Nederland.

Ontknoping
Zondagmiddag 31 augustus kwam het tot een ontknoping toen een arrestatieteam een einde maakte aan de ontvoering. Het arrestatieteam kwam in actie toen de gijzelnemers met hun slachtoffer in een auto reden. Tijdens de bevrijdingsactie op de weg tussen Beerta en Nieuw Beerta raakte niemand gewond. Het slachtoffer maakte het naar omstandigheden goed. Twee verdachten (29 en 32) werden direct gearresteerd. Nadien volgde nog een derde arrestatie (41) in een woning in Nieuw Beerta. Het bewuste huis werd vervolgens doorzocht op sporen- en bewijsmateriaal.

In de cel
De drie arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering. Het gaat om twee mannen uit Alkmaar van 29 en 32 jaar en een 41-jarige inwoner van Zaandam. Het trio is in het belang van het verdere onderzoek in hechtenis genomen en ingesloten in een cellencomplex. Zij worden a.s. woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Breda. De politie onderzoekt wat er zich precies heeft afgespeeld voorafgaand en tijdens de ontvoering. De politie houdt er rekening mee dat het mogelijk gaat om een financieel conflict in het criminele circuit. Het onderzoek gaat door en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.