dinsdag, 25. maart 2014 - 16:31 Update: 03-07-2014 0:39

Onverdoofd geslachte dieren op bord leden Nucleaire top

foto van kok | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Marianne Thieme heeft vandaag Kamervragen gesteld waarin zij de regering om opheldering vraagt over het serveren van vlees afkomstig van ritueel geslachte dieren tijdens de Nucleaire top. Halalvlees zou onderdeel uitmaken van de lunch die de regeringsleiders kregen aangeboden, aldus de hoofd cateraar in een interview op Radio1. De Partij voor de Dieren wil dat maaltijden die in opdracht van de Nederlandse overheid worden geserveerd, geen vlees van onverdoofd geslachte dieren bevatten.

De Partij voor de Dieren wil van de regering weten of het halalvlees afkomstig is van onverdoofd geslachte dieren en of dit gecommuniceerd wordt aan de deelnemers van de top. Ook heeft zij het kabinet gevraagd toe te zeggen niet langer halalvlees van onverdoofd geslachte dieren aan te bieden bij maaltijden die in opdracht van de Nederlandse overheid worden geserveerd.

Thieme: ‘Niemand zou ongevraagd vlees afkomstig van onverdoofd geslachte dieren geserveerd moeten krijgen. Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan onverdoofd ritueel slachten en zolang dat niet verboden is, dienen de consumenten – in dit geval de deelnemers aan de top - geïnformeerd te worden over het feit dat er onverdoofd ritueel geslacht vlees aangeboden wordt.”

Ieder jaar worden in Nederland ruim twee miljoen dieren in Nederland onverdoofd ritueel geslacht. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het niet verdoven van dieren ernstige pijn, leed en stress veroorzaakt. Dierenartsenorganisaties in Nederland en Europa spreken zelfs van een onaanvaardbaar lijden. Volgens de huidige wet is het onverdoofd slachten van dieren verboden, maar nog steeds bestaan

Provincie: