zondag, 12. januari 2014 - 12:48 Update: 03-07-2014 0:44

Ook in buitengebied Lelystad drugsvaten gedumpt

foto van gedumpde xtc vaten | Archief fbf
Foto: fbf
Lelystad

In de nacht van zaterdag op zondag zijn buiten Lelystad ongeveer 20 vaten met chemisch afval gedumpt. Dit meldt de politie zondag.

Wandelaars troffen de vaten vanmorgen rond 09.45 uur aan onder aan de Knardijk. Uit een paar vaten komt rook omdat ze open zijn. De brandweer is ingezet om te zorgen dat de vaten veilig worden afgevoerd.

De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de vaten. Vermoedelijk betreft het chemisch afval dat is gebruikt voor de vervaardiging van drugs zoals xtc.

Venlo/Maasbree ook vaten gevonden
Zaterdag werden ook al vaten met chemisch drugsafval gevonden in Limburg. Zowel in Venlo als in Maasbree waren de vaten gedumpt.

De brandweer was daar de hele dag mee bezig mede omdat een aantal vaten in het water was gevallen en stroomafwaarts waren meegevoerd.

Vaten in de beek
Op de vindplaats aan de Newtonweg in Venlo waren vaten in de beek terechtgekomen. Ook waren er een aantal vaten met de stroom mee gedreven tot aan de andere kant van de snelweg A67. Om de vaten in het water op te ruimen was een speciale machine van het waterschap Peel en Maasvallei en een verreiker nodig.

Of er een onderling verband bestaat tussen deze twee dumpingen zal door de politie ook worden onderzocht.