woensdag, 18. juni 2014 - 11:29 Update: 03-07-2014 0:34

Ook opa Van Persie (93) maakt snoekduik

Foto van Oranjespeler | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Het is een nieuwe rage.

'Persieing'. Een snoekduik voorover maken met je gezicht omlaag. Zelfs zijn opa doet daar aan mee.

Wim Ras, inmiddels 93 jaar, poseerde speciaal voor Omroep Brabant. "Ik vond het een happy landing. Want een buiklanding, dat is niet altijd leuk, hè?", vertelde hij. Afgelopen vrijdag scoorde Robin van Persie in de voorlaatste minuut van de eerste helft op geweldige wijze de 1-1 gelijkmaker tegen Spanje.

Via een prachtige snoekduik verlengde hij een lange wereldpass van Daley Blind. Ras vond de houding en voorbereiding van zijn kleinzoon tot de sprong ongelofelijk knap. "Ik heb vroeger geturnd en weet wat het is, maar die bewegingen zijn van tevoren gekozen. Robin had maar een fractie van een seconde nodig om de sprong tot stand te brengen."

"Om uit zo'n situatie de schitterend aangespeelde bal in die positie te krijgen en vervolgens te scoren, dat is een prachtige prestatie." Ras had vooraf getekend voor 1-1. "Maar wie denkt er dan in godsnaam op dat moment aan een 5-1? Dat kan niet. Volgens mij is het ook helemaal niet waar en worden we met z'n allen in de boot genomen door de jongens."

Australië wordt vanavond (woensdag) om 18.00 uur geen gemakkelijke opponent. "Australiërs, dat zijn natuurlijk rakkers. Dat zag je al bij die hockeywedstrijd van afgelopen weekend, waarbij Nederland zo fors verloor. Op het moment dat je denkt dat je er bent, dan ben je nog niet eens aan het begin. Het wordt 3-0 voor Nederland."

Categorie:
Tag(s):