vrijdag, 8. augustus 2014 - 11:55 Update: 08-08-2014 14:03

Openstaande waterkraan verraadt hennepplantage in PC Hooftstraat

Politie rolt hennepplantage op in de P.C. Hooftstraat
Foto: FlashphotoNL
Amsterdam

De politie heeft vrijdag een hennepplantage in een pand in het winkelgedeelte van de Pieter Cornelis Hooftstraat opgerold. Dit meldt de politie vrijdag.

De politie kwam de hennepplantage op het spoor vanwege wateroverlast door een openstaande waterkraan. In totaal zijn er 775 hennepplanten in beslag genomen. Naast de hennepplantage constateerde de politie dat er illegaal stroom was afgetapt. De 38-jarige bewoner van het pand op 3 hoog is aangehouden.

Omstreeks 00.10 uur kwam er op de meldkamer een melding binnen van wateroverlast. Het water sijpelde uit een pand via de dakgoot op straat. Voor de deur van het pand lag een grote plas water. Het water stroomde ook een woning binnen op de 2e etage.

Illegale stroom afgetapt
Kort nadat de politie was gearriveerd meldde zich de bewoner van het pand waar het water uit kwam. Hij vermoedde dat hij een kraan open had laten staan. Bij het openen van deur zag de politieman dat er dikke stroomkabels uit de meterkast kwamen. Op de vraag of er zich een hennepplantage in de woning bevond antwoordde de man bevestigend. Hierop is hij als verdachte aangehouden. De openstaande kraan in de badkamer kon eenvoudig worden dichtgedraaid.

In meerdere ruimten van de woning zijn in totaal 775 hennepplanten aangetroffen. De politie heeft de hennepplanten direct geruimd en ter vernietiging in beslag genomen. Een medewerker van het nutsbedrijf constateerde dat er illegaal stroom was afgetapt voor de elektriciteitsmeter.

Provincie:
Blik op 112: