donderdag, 27. februari 2014 - 18:32 Update: 03-07-2014 0:41

Opgepakte duo in Duitsland blijven tot uitlevering in de cel

foto van polizei | fbf
Foto: fbf
Schwerte (D)

Het in Duitsland opgepakte vuurwapen gevaarlijke Nederlandse duo Antionio Marcos van der P. en Enise M. B. blijven in de cel totdat ze worden uitgeleverd aan ons land. Dit melden Duitse media.

Van der P. en B. werden woensdag in een hote in Schwerte aangehouden door de Duitse politie. Zij worden op verschillende plaatsen vastgehouden in afwachting van hun uitlevering.

Dit kan binnen 10 dagen zijn, maar als de verdachten niet meewerken aan hun uitlevering, kan dit oplopen tot drie weken.  

Zij worden verdacht van een inbraak op 10 februari jl. in de woning van een 52-jarige vrouw uit Meppel. Toen het slachtoffer hen overliep is ze door hen gekneveld, mishandeld en bedreigd. Hierop werd het slachtoffer tegen haar wil meegenomen in haar auto en uiteindelijk in de ochtend van 11 februari in de buurt van Lelystad in een bos achtergelaten.

Verder worden zij verdacht van een op 18 februari jl. gepleegde overval op een woning aan de Goorweg in Lage Mierde. De bewoner en drie getuigen werden daarbij onder bedreiging van een vuurwapen gekneveld en gedwongen hun waardevolle spullen af te geven. Daarbij werd de bewoner ernstig mishandeld.

  

Categorie:
Tag(s):