donderdag, 23. januari 2014 - 14:50 Update: 03-07-2014 0:44

Oplichter Anne K. met voorwaarden op vrije voeten

Oplichter Anne K. met voorwaarden op vrije voeten
Foto: Archief FBF.nl
Winsum

De 49-jarige Anne K. die maandag aan het einde van de ochtend werd aangehouden op verdenking van oplichting, is op last van de rechter-commissaris met voorwaarden op vrije voeten gesteld.

K. verbleef in een hotel in Pieterburen en heeft deze verlaten zonder te betalen. De eigenaar van het hotel zette de achtervolging in en wist K. bij Winsum klem te rijden. Toevallig passerende agenten stelde de identiteit van de man vast en hielden hem aan. Naast het niet betalen van het hotel, had K. nog enkele boetes openstaan. 

De rechter-commissaris heeft de verlopige hechtenis van K. geschorst omdat hij lijdt aan een medische aandoening waarvoor hij behandeling nodig heeft. K. heeft suikerziekte die hij verwaarloost en hierdoor schade heeft aan één van zijn voeten. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie staat er op de voorlopige tenlastelegging alleen de oplichting in Pieterburen. Verder onderzoek moet uitwijzen welke strafbare feiten hij nog meer gepleegd heeft. 

K. heeft vooral in het Noorden van het land een spoor van oplichtingen achter gelaten. Diverse autoverhuurbedrijven en verhuurder van woningen, chalets en hotels zijn het slachtoffer van K.  Daarnaast date hij via internet met vrouwen en zegt hierbij medewerker van justitie te zijn. Binnen de kortste keren weet hij de bankrekeningen van vrouwen leeg te plukken.

Provincie:
Tag(s):