vrijdag, 5. september 2014 - 16:44 Update: 05-09-2014 19:27

Oplichters opgepakt na niet betalen rekeningen duizenden euro's voor hotels

Hotelgast opgepakt na niet betalen rekeningen duizenden euro's
Foto: Archief EHF
Sittard

Een 36-jarige man uit Sittard is deze week aangehouden voor meerdere oplichtingszaken. 'Hij heeft hotels opgelicht voor vele duizenden euro's en was ook landelijk actief', meldt de politie vrijdag.

'De man verbleef wekenlang samen met zijn 34-jarige vriendin in hotels in Maastricht en Urmond en wist telkens onder de betaling uit te komen met slimme smoesjes. Ze maakten gebruikten van luxe kamers, roomservice en diner', aldus de politie.

Hij liep afgelopen maandag tegen de lamp bij een hotel in Maastricht toen de eigenaar het niet vertrouwde en de politie waarschuwde. Bij dat hotel had hij inmiddels een rekening van 9000 euro open staan. Agenten ontdekten vervolgens dat hij ook gezocht werd voor oplichting van een hotel in Urmond, daar was nog een bedrag 3500 euro niet betaald.

Landelijk actief
De verdachte opereerde ook landelijk. Zo werd hij nog gezocht voor een taxirit van 1200 euro die hij niet betaalde aan een taxibedrijf in de omgeving van Utrecht. De politie inventariseert of er elders in het land ook aangiftes tegen de man zijn gedaan en neemt deze mee in het onderzoek.

Ingesloten
De 36-jarige man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld. Ook de 34-jarige vriendin van de man is opgespoord en aangehouden. Zij is inmiddels in vrijheid maar blijft verdachte en moet zich voor de rechter verantwoorden.

Provincie:
Tag(s):