vrijdag, 23. mei 2014 - 23:22 Update: 03-07-2014 0:36

Oplichtster int onterecht tienduizenden euros aan PGB- en bijstandsuitkering

Foto van geld | Archief EHF
Foto: Archief FBF.nl
Goes

Een vrouw uit de gemeente Goes heeft de afgelopen jaren ten onrechte 48.000 euro aan bijstandsuitkering en 73.000 euro aan persoonsgebonden budget (PGB) aangevraagd. Dit meldt de politie vrijdag.

Tijdens haar uitkeringsperiode rezen vermoedens dat ze inkomsten had en werkzaamheden verrichtte, die zij niet opgaf aan de gemeente Goes. Politie, sociale recherche en het zorgkantoor CZ stelden een onderzoek in naar de rechtmatigheid van de bijstandsuitkering, de uitkering voor de PGB en het doen van een valse aangifte door deze vrouw.

Vervalsen overeenkomsten
Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat de vrouw aangifte had gedaan van diefstal van geld en goederen uit haar toenmalige woning in België. Dit terwijl zij enkele goederen op internet te koop aanbood, die ze als gestolen had opgegeven.

Verder bleek de Goese vrouw een woning te huren, waarvan de huur niet in overeenstemming was met haar inkomen. Omdat de vrouw PGB-gelden voor haar kinderen ontving, ontstond het vermoeden dat dit geld gebruikt werd voor andere doelen, dan waarvoor zij bestemd waren.

Tijdens het onderzoek bleek dat ze zorgverleners had opgevoerd, die geen zorg verleend hadden. Hiervoor werden overeenkomsten vervalst. Door enkele zorgverleners werd hierop aangifte gedaan van valsheid in geschriften. Uit onderzoek door CZ bleek dat de vrouw al enkele jaren oneigenlijk gebruik maakte van PGB-gelden.

Proces-verbaal
De uitkeringen worden teruggevorderd, tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Provincie:
Tag(s):